Tofuscramble med ristet rugbrød

Dagen efter en festlig aften (og alle andre dage) kan en omgang tofuscramble virkelig gøre underværker. Det er salt, saftigt og satisfying! Og har du ingredienserne i hus, står maden hurtigere på bordet, end hvis du skulle hente den på den nærmeste grillbar.

Du skal bruge:

1 stort løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
1 rød peberfrugt, i tern
2 store bella gomba eller portobello svampe, i store tern
300 g kryddertofu, smuldret
4-6 små stilktomater, skåret i både
1 tsk. stødt gurkemeje
1 tsk. tørret basilikum
1 knivspids røget paprika
urtesalt og evt. et bette nip sort salt*
friskkværnet peber
olivenolie til stegning
4 skiver rugbrød
plantemargarine (kan udelades)

Steg løg, hvidløg, peberfrugt og svampe i olivenolie ved middelvarme i ca. 5-10 min. Tilsæt tofu og krydderier, og steg igennem i ca. 5-10 min. Smag til med salt og peber, til det rammer det niveau, du foretrækker, og tilsæt tomatbådene, når panden er taget af varmen.

Rist rugbrødsskiverne, smør dem evt. med margarine, og server dem til retten.

*Om sort salt skriver skønne Luna, der har bloggen ~Månebarnet~: “Sort salt er i virkeligheden slet ikke sort men svagt pink. Til gengæld smager det af æg. Nej, smagen minder ikke bare om æg, det smager præcis som æg.”

Skriv en kommentar